Narkaus-Kämän Erä ry

   Koti      Toiminta      Ampumarata

Ampumarata

Narkaus-Kämän Erä ry:n ampumaradalla Hietakankaalla (ajo-ohje) on ratoja
  • Iso hirvi, 75m ja 100m
  • Pienoishirvi, 50m
  • Luodikkorata 100m, 6 paikkaa+kohdistuskoppi
  • Trap-rata ja yhden heittimen metsästyshaulikkorata
- Ampumarata on seuran jäsenten käytössä yleisinä harjoituspäivinä, sekä muina aikoina ampumajaoston vetäjän kanssa sovitulla tavalla. Trapissa peritään kierrosmaksu, joka on 2,5€ seuran jäsenille.
 
- Muille kuin seuran jäsenille rata on avoinna yleisinä harjoituspäivinä sekä muina aikoina ampumajaoston vetäjän kanssa sovitulla tavalla.
 -Seuran ulkopuolisilta peritään radan käytöstä yleisinä harjoituspäivinä kierrosmaksu (hirvi ja pienoishirvi 1€ ja trap 4€) ja muina aikoina kierros- (trap) / tuntimaksu (hirvi). 
 
Radan vuokraamisesta seuran ulkopuoliseen käyttöön vastaa ampumajaoston vetäjä.
 

 
Kuva: Matti Keskinarkaus
 
 
 
 
 
 
Toimintakertomukset:
 
 
Tuloksia ampumakilpailuista:

 

Ensimmäistä kertaa järjestetty hirvikävely keräsi 7 osanottajaa, joiden lisäksi 3 toimitsijaa harjoitteli arviointitaitojaan Hietakankaan maastossa. Laji on hyvää harjoittelua syksyn metsästystä varten ja osanottajia toivotaan lisää tuleville vuosille. Leikkimielisessä kilpalussa parhaat yhteispisteet keräsi Markus Yritys hyvän ammunnan turvin. Kalevi Ruokanen väläytti puolestaan kokemustaan erinomaisesti sujuneen arvioinnin turvin. Kokonaistulos koostuu 50%:sesti ammunnasta ja toinen osio neljästä arvioinnista siten, että jokainen virhemetri arvioinnissa vähentää maksimipistemäärää 600 kahdella pisteellä. Ammunnan tulos puolestaan kerrotaan kuudella eli maksimipisteet ovat myös 600.
 
Seuranmestaruuskisoja vaivasi osanottajapula edellisvuoden juhlatempausten jälkeen. Tulostaso muodostui kuitenkin hyväksi erinomaisen seuratoimitahengen vallitessa. Täytelajina ammuttu karhukilpailu keräsi katsojia ja aiheutti pientä hymynkaretta kasvoille niin ampujien, kuin toimitsijoidenkin toimesta. Laji harjoittaa ehkäpä parhaiten kiväärillä tapahtuvaa metsästystä varten, kun pitää osata ampua tarkka paikkolaukaus pakenevaan riistaan. Ehkäpä lajia voisi kokeilla myös hirvikuviolla harjoitusiltoina?